Remote Support

ICT is cruciaal voor het succes van uw KMO, maar misschien heeft u niet de tijd of de ervaring om uw ICT-omgeving volledig zelf te beheren. Dankzij de Services & Support-diensten van Sofatech hoeft u zich geen zorgen te maken: uw ICT-omgeving is bij ons in veilige handen. De Sofatech medewerkers doen er immers alles aan om de continuïteit van uw activiteiten te garanderen.

Remote monitoring

De beschikbaarheid van uw ICT-infrastructuur, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7, vormt de levenslijn van uw bedrijf. Technologie wordt echter steeds complexer, en u heeft niet altijd de tijd of de expertise in huis om uw systemen van uur tot uur op te volgen en snel in te grijpen.

Door een proactieve monitoring van de vitale functies van uw infrastructuur, zorgt Sofatech ervoor dat de kans op uitval of problemen tot een absoluut minimum herleid wordt. Wij maken hiervoor gebruik van één van de meest geavanceerde monitoringsystemen op de markt - een systeem dat ons toelaat om in te grijpen voor zich een ernstig probleem voordoet.

Online backup

Om de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar te brengen, moeten uw kostbare bedrijfsgegevens veilig en efficiënt bewaard worden, zonder dat daarvoor uw aandacht wordt afgehouden van uw kerntaken.

Met de Online Backup service van Sofatech, kan u gerust zijn: wij zorgen voor een volledige, vertrouwelijke kopie van uw kostbare data. Omdat uw backup fysiek volledig gescheiden is van uw kantooromgeving, kan u in geval van calamiteiten heel eenvoudig terugkeren naar verschillende herstelpunten uit het verleden wanneer dit nodig zou blijken. En dit alles, zonder dat u extra moet investeren in hardware.

Databeveiliging

Vaak wordt databeveiliging als een kostenpost beschouwd: onterecht. Een firewall moet uw servers en alle werkposten beschermen tegen ongewenst verkeer, zowel inkomend als uitgaand. Onbekende gebruikers, virussen en spam dienen buiten uw netwerk gehouden te worden, maar ook eigen medewerkers kunnen de veiligheid van uw gegevens in gevaar brengen. De mogelijke risico’s zijn immers talrijk:

  • Oneigenlijk gebruik van resources (Internet, bandbreedte e.d.).
  • Afluisteren (privacy)
  • Informatiediefstal
  • Integriteit van informatie
  • Sabotage
  • Chantage (o.a. informatie versleutelen en tegen betaling het password vrijgeven)
  • Virus, anti-spam, malware aanvallen

De security - en privacy-professionals van Sofatech kunnen u wijzen op de kwetsbare punten inzake databeveiliging in uw bedrijf. Sofatech werkt daarvoor samen met de meest betrouwbare leveranciers inzake beveiligingssoftware, zoals ...

Enterprise Application Integration

De meeste bedrijven kampen met de welbekende eilandproblematiek. Het bestaan van verschillende, niet-geïntegreerde softwaresystemen naast elkaar, heeft tot gevolg dat gegevens meerdere malen moeten ingevoerd worden. Het gevolg: tijdverlies en talrijke fouten.

Sofatech heeft doorheen de jaren waardevolle expertise uitgebouwd in heel wat standaardapplicaties en maatwerkontwikkelingen. Wij streven er steeds naar, om uw bestaande toepassingen te behouden en waar mogelijk met elkaar te integreren via Enterprise Application Integration. Zo verlopen uw processen gestroomlijnder en vermijdt u de dubbele invoer van gegevens.

Opleidingen

 

Wij bieden tal van opleidingen op maat aan. Bel of mail ons voor meer info!

 
 

 

Cases

ICT moet in de eerste plaats een instrument worden om kennis en informatie te verzamelen en te verspreiden. Bij Sofatech weten we maar al te goed hoe belangrijk uw ICT-strategie is voor de toekomst van uw bedrijf.
De missie van Sofatech: instaan voor de continuïteit van uw KMO. Met advies, ondersteuning en bewezen standaard-oplossingen. De rode draad doorheen dit alles: onze eigen kennis en ervaring die u helpen om de juiste keuzes te maken en om het maximum te halen uit uw investering in informatica.

De getuigenissen hieronder bewijzen het: de frisse en persoonlijke aanpak van Sofatech als ICT-bedrijf wordt door klanten op prijs gesteld. Voor ons bestaat er geen betere motivatie om op diezelfde weg door te gaan!

Ben je reeds een klant bij Sofatech? Dan kan je altijd gebruik maken van de support pagina, daar kan je de best passende oplossing zoeken voor jouw probleem!