Remote Support

Verliest u ook het overzicht door talloze Excel bestanden en documenten die in het bedrijf circuleren? Worden gegevens meermaals ingevoerd - op papier en in verschillende softwaresystemen? 

Mist u de juiste rapporteringen, aangepast aan uw specifieke wensen? En stelt u belangrijke ICT-investeringen steeds opnieuw uit naar de toekomst, omdat u geen tijd heeft om u te verdiepen in de problematiek?

Dan kampt u allicht met een ICT-omgeving die onvoldoende afgestemd is op de specifieke bedrijfsprocessen in uw organisatie. Sofatech helpt u om ICT te vertalen naar een echte meerwaarde voor uw organisatie. U kan rekenen op de waardevolle expertise van Sofatech in verschillende domeinen.

ICT advies op maat

De technologische keuzes die u maakt, moeten afgestemd zijn op het unieke karakter van uw bedrijf. Uw bedrijfssoftware en ICT-infrastructuur, moeten de weerspiegeling vormen van wat uw bedrijf net iets beter, sneller en kostefficiënter maakt dan uw concurrenten.

Sofatech staat u bij met onafhankelijk en ongebonden advies en toont u de weg hoe u het maximum kan halen uit uw huidige en toekomstige ICT-investeringen:

 • het stroomlijnen van uw bedrijfsprocessen
 • het optimaliseren van uw huidige ICT-infrastructuur
 • het beter inzetten van uw huidige softwaretoepassingen
 • de integratie van bestaande applicaties om dubbele invoer te vermijden
 • de optimale bescherming uw onderneming
 • de strategische keuzes voor uw toekomstige investeringen in ICT

KMO Audit

Iedere KMO heeft er belang bij om haar ICT-omgeving te optimaliseren en investeringen in informatica in lijn te brengen met de bedrijfsdoelstellingen. Een diagnose van uw huidige situatie is dan ook onontbeerlijk, zonder dat u dit handenvol geld hoeft te kosten.

Om aan die behoefte te voldoen, biedt Sofatech de KMO Audit aan: een analyse van uw ICT-omgeving, voor een vaste prijs en met duidelijke afspraken. Als resultaat van de KMO Audit, ontvangt u een onafhankelijk aanbevelingsrapport dat u zal helpen bij uw toekomstige ICT-beslissingen en bij onderhandelingen met ICT-leveranciers. Wat mag u onder andere verwachten van de ICT-diagnose door Sofatech?

 • een beschrijving van uw huidige ICT-infrastructuur, hardware en software
 • een diagnose van de performantie van uw netwerk en softwaretoepassingen
 • een overzicht van de beveiliging en de eventuele risico’s die uw bedrijf loopt
 • een beschrijving van de aanwezige back-up & recovery-oplossingen
 • aanbevelingen met betrekking tot toekomstige ICT-investeringen

Advies rond migratie en upgrading

Moet u binnenkort een beslissing nemen over een migratie of upgrade van uw ICT-infrastructuur? Dit project vergt een grondige voorbereiding en de migratie moet met kennis van zaken uitgevoerd worden: bedrijfskritische data moeten immers gevrijwaard blijven.

Sofatech neemt de verantwoordelijkheid over uw upgrade-of migratieproject in uw plaats op. Onze doelstelling blijft echter steeds, om u te helpen het maximum te halen uit de investeringen die u al gedaan heeft. Daarbij stelt Sofatech kritische vragen zoals:

 • Is het raadzaam om naar een nieuwe versie te migreren of niet?
 • Moet de aanwezige infrastructuur daarvoor aangepast worden?
 • Welke maatregelen moeten genomen worden om kritische bedrijfsdata te beschermen?
 • Wat moet u doen opdat medewerkers de nieuwe omgeving ook optimaal gaan benutten?

Gebruikersopleidingen

Om als bedrijf een maximaal rendement te halen uit uw investeringen in ICT, moeten uw medewerkers vertrouwd zijn met alle mogelijkheden die uw informaticasystemen te bieden hebben. Iedere individuele medewerker die het maximum haalt uit het systeem, kan immers nog meer tijd winnen, een betere service verlenen aan de klant,... dit bepaalt uiteindelijk de winstgevendheid van uw bedrijf.

De medewerkers van Sofatech zijn vertrouwd met de allernieuwste technologieën van Microsoft, Exact, Sage,... Zij staan in voor praktijkgerichte opleidingen op maat van uw specifieke behoeften. Daarbij houdt Sofatech niet alleen rekening met de huidige werkzaamheden van uw medewerkers; ook hun competentieprofiel wordt in kaart gebracht. Eventueel stellen wij een opleidingsplan voor om het gewenste competentieniveau te bereiken.

U kan bij Sofatech terecht voor volgende opleidingen:

 • Productiviteitstools & Microsoft Office
 • Veilig omgaan met het internet
 • Facturatie- en boekhoudsoftware

Partners

Samen met Exact inspireren we kmo's om te groeien. Deze online ERP-oplossing biedt kmo’s en hun accountants overzicht over vandaag en inzicht in morgen.

Samen met Sage bieden we u een boekhoudingspakket of een pakket voor commercieel beheer aan.

Voor een optimalisatie van uw printomgeving werken we samen met CCAPS. Samen met hen tekenen we de oplossing uit (huur, leasing, aankoop) voor printers, faxen en copiers die het best past voor uw onderneming.

Cases

ICT moet in de eerste plaats een instrument worden om kennis en informatie te verzamelen en te verspreiden. Bij Sofatech weten we maar al te goed hoe belangrijk uw ICT-strategie is voor de toekomst van uw bedrijf.
De missie van Sofatech: instaan voor de continuïteit van uw KMO. Met advies, ondersteuning en bewezen standaard-oplossingen. De rode draad doorheen dit alles: onze eigen kennis en ervaring die u helpen om de juiste keuzes te maken en om het maximum te halen uit uw investering in informatica.

De getuigenissen hieronder bewijzen het: de frisse en persoonlijke aanpak van Sofatech als ICT-bedrijf wordt door klanten op prijs gesteld. Voor ons bestaat er geen betere motivatie om op diezelfde weg door te gaan!