Boek-Je-Bouw: de voordelen van de koppeling tussen Exact en Bouwsoft

Exact is een zeer populair boekhoudpakket in Vlaanderen. Bouwsoft is dan weer een bijzonder vaak gebruikt softwarepakket onder Vlaamse bouwbedrijven. Het laat hen hun offertes, facturatie en projecten beheren én vereenvoudigt de calculatie.

Beiden programma’s kun je echter ook met elkaar synchroniseren, dankzij de handige op maat gemaakte koppeling ‘Boek-Je-Bouw’ van Sofatech.

Voordeel 1: je bespaart tijd en dus geld

De koppeling tussen beide softwarepakketten zorgt ervoor dat je informatie uit Exact eenvoudig kan inladen in Bouwsoft en omgekeerd. Dit bespaart je een pak dubbel werk, tijd en dus ook geld.

Om welke informatie gaat het?

  • Je laadt vanuit Exact eenvoudig je leveranciersinformatie en aankoopfacturen in Bouwsoft.
  • Vanuit Bouwsoft haal je dan weer je klanteninformatie en verkoopfacturen binnen in Exact.

Zo hoef je dus nooit nog dezelfde informatie twee keer in te geven in verschillende software én hoef je die informatie ook niet dubbel te checken op fouten of wijzigingen. Zet je de klanteninfo juist in Bouwsoft? Dan synchroniseert de koppeling dit automatisch naar Exact. Simpel!

Voordeel 2: je kan makkelijker openstaande facturen opvolgen

Wie bij het beheren van de boekhouding wil nagaan welke klanten nog openstaande facturen hebben, moet niet langer switchen tussen Exact en Bouwsoft. De facturatie (en dus de openstaande facturen) in Bouwsoft, zie je nu ook eenvoudig in Exact. Je hoeft ze dus niet meer zowel in Exact als in Bouwsoft in te geven.

Weg met dubbel werk! De facturen uit Bouwsoft worden automatisch ingeladen in het juiste dagboek in Exact, mét alle gegevens én bijhorende BTW-voet. Bovendien wordt meteen een klant aangemaakt of geselecteerd als die al bestaat.

Voordeel 3: je weet meteen of een project rendabel is

Dankzij de Boek-Je-Bouw koppeling worden aankoopfacturen en leveranciersgegevens meteen doorgesluisd vanuit Exact naar Bouwsoft. Dit zorgt ervoor dat alle gemaakte kosten meteen aan het juiste project in Bouwsoft worden toegewezen.

Dit geeft je snel en eenvoudig inzicht in de rentabiliteit van een lopend project.

Voordeel 4: Neem sneller beslissingen

Doordat de projectopvolging en boekhouding eigenlijk meer op hetzelfde moment verlopen, is het makkelijker dan ooit tevoren om snel in te grijpen waar nodig. Betalen klanten niet op tijd? Lopen de kosten van een project onverwacht op? Je ziet het meteen én onderneemt de juiste stappen om dit recht te trekken.

Wil jij ook genieten van de voordelen van de Boek-Je-Bouw koppeling tussen Exact en Bouwsoft? Contacteer Sofatech. Wij geven je graag geheel vrijblijvend meer details over de vele mogelijkheden.

Wil je alles nog eens rustig bekijken ? Bekijk dan zeker ook onze video: