Sofatech bouwt bedrijfsnetwerken op maat

Elk bedrijf is uniek: verschillende sectoren, andere manier van werken. Bij het ene bedrijf wordt vooral van thuis gewerkt, elders uitsluitend op kantoor. Net als op zoveel andere vlakken, heeft elk bedrijf eigen behoeftes en wensen op gebied van het netwerk op kantoor. Sofatech helpt je bij het uitwerken en -rollen van een bedrijfsnetwerk op maat.

 

bedrijfsnetwerk op maat - Sofatech

Wat is een bedrijfsnetwerk?

De naam zegt het zelf al een beetje: een bedrijfsnetwerk is een netwerk van toestellen en computers, binnen een bedrijf. Een goed functionerend netwerk zorgt voor een vlotte - interne en externe - communicatie, goede samenwerking tussen collega’s of filialen en algemeen vlot functioneren van een bedrijf.

Centraal in dit netwerk vind je vaak een server of datacenter (cloud based server die zich niet fysiek op het bedrijf bevindt). Die zorgt dat data en software centraal beheerd worden, maar wel altijd en overal beschikbaar is voor werknemers. Of die nu fysiek samen werken op kantoor, thuis of in verschillende afdelingen van een bedrijf. De structuur en installatie van je netwerk bepaalt hoe vlot alles functioneert.

Netwerkinstallatie op maat

Het is logisch dat niet elk bedrijf dezelfde eisen stelt aan haar netwerk. Sommige bedrijven hebben één kantoor, anderen meerdere filialen. De ene werkt enkel binnen België, de andere is internationaal actief. Nog andere bedrijven hebben veel medewerkers die ‘on the go’ of van thuis werken… Natuurlijk moet een netwerk in al deze gevallen even vlot functioneren.

Een bedrijfsnetwerk moet zich dan ook aanpassen aan de werkstijl en regels van jouw bedrijf. Ook wanneer je verhuist, moet je netwerk steeds optimaal blijven werken. Zowel op de laatste dag in je oude kantoor, als op de eerste dag in het nieuwe. Je wil absoluut onnodig tijdsverlies vermeiden bij zo’n netwerkmigratie.

Een netwerk moet meegroeien met jouw bedrijf

Gezonde bedrijven hebben doelen en groeien doorheen de tijd. Extra collega’s worden in dienst genomen, een nieuw filiaal wordt opgestart… In al deze gevallen moet je ervoor zorgen dat je netwerk meegroeit en geen vertragende factor wordt. Ook wanneer je nieuwe toestellen in gebruik neemt, moet de transitie probleemloos verlopen.

Merk je dat jouw toestellen of netwerk verouderd zijn? Dan is het tijd om te vernieuwen. Wie vloekt op zijn/haar IT, heeft een probleem. Dan is het eigenlijk al te laat. Je IT infrastructuur moet altijd zorgen voor een vlot functionerend bedrijf. De beste IT-infrastructuur, is namelijk die die je niet merkt, omdat ze gewoon probleemloos werkt.

Neem een professionele partner onder de arm voor het uittekenen van jouw bedrijfsnetwerk

Alles hierboven bewijst dat een netwerk geen kinderspel is. Je moet te allen tijde weten dat

 1. jouw netwerk vlot functioneert,
 2. goed opgesteld is
 3. én degelijk beveiligd wordt. 

Daar komt zeer specifieke knowhow en kennis bij kijken. Veel bedrijven hebben die niet in huis. Het is dan ook beter een beroep te doen op een externe partner waarop je kan vertrouwen.

Sofatech is zo’n partner. De afgelopen jaren hebben wij bij verschillende bedrijven en KMO’s in Vlaanderen een passende netwerkoplossing uitgetekend, geïnstalleerd en onderhouden. Bovendien hebben onze medewerkers een zeer uitgebreide kennis van de beveiliging van jouw netwerk én denken we altijd mee met onze klanten. Enkel zo leveren we altijd de best mogelijke oplossing op.

Hoe gaan we te werk?

Het spreek voor zich dat we graag vanaf de start betrokken worden bij het uittekenen of optimaliseren van een netwerk. Toch is dit niet altijd het geval. Wat wél altijd hetzelfde blijft, is onze werkwijze. Volgende stappen worden altijd aangehouden:

 1. Analyse.
  We bekijken hoe het netwerk er nu uitziet. Welke software, toestellen en applicaties zijn verbonden en hoe ziet het kantoor er precies uit.
  Wat verwacht de klant? Wat is het budget? Hoe wordt er zoal gewerkt?

 2. Plan op maat.
  Na de analyse gaan we aan de slag en brengen we alle factoren samen. Zo tekenen we de volgens ons best passende oplossing uit voor jouw bedrijf. We zorgen er bovendien voor dat alle informatie goed gedocumenteerd wordt. Zo brengen we alle kennis samen én stellen we die beschikbaar voor onze klant.

 3. Uitrol.
  Een plan an sich is natuurlijk niet veel waard als je het niet in de praktijk omzet. Bij Sofatech hebben we echter geen zittend gat en dus zetten we de theorie ook graag om in de praktijk.

 4. Onderhoud en monitoring.
  Onze job stopt niet bij de oplevering van jouw netwerk. Wij zorgen ervoor dat alles altijd vlot werkt én blijft werken. Altijd? Altijd! 24/7.

  Moeten zaken geüpdatet worden? Is er ergens bijsturing nodig? Loopt iets toch niet zo vlot als gehoopt? Wij zorgen voor een goed onderhoud van jouw systemen!

 5. Proactief meedenken.
  Een echte partner is er niet alleen als er iets fout loopt, maar kijkt ook vooruit. Wij zorgen altijd voor een proactieve screening van mogelijke problemen én denken mee met jouw bedrijf. Wat zijn de toekomstplannen? Hoe kan het netwerk zich daaraan aanpassen?

Interesse of vragen? Contacteer ons

Ondervind jij al een tijdje problemen met jouw netwerk, wil je vernieuwen of verhuizen en zoek je een partner om deze migratie tot een goed einde te brengen? Of heb je gewoon wat specifieke vragen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? In alle geval kan je Sofatech vrijblijvend contacteren. Wij bekijken graag hoe we jouw bedrijfsnetwerk naar een hoger niveau kunnen tillen.