Service

Exact Online

terug naar overzicht

Het Nederlandse Exact ontwikkelt al sinds 1984 moderne bedrijfssoftware op maat van de gemiddelde kmo. Het had jarenlang een focus op boekhoudoplossingen, maar vandaag is Exact geen ‘boekhoudtooltje meer. Het is een totaaloplossing die bedrijven helpt met alles wat komt kijken bij hun logistiek, administratie, productie, verkoop, facturatie, projectmanagement en natuurlijk: boekhouding. 

Een ERP-oplossing op maat van elk bedrijf?” - Jazeker! 

Exact Online vereenvoudigt als ERP- (of Enterprise Resource Planning) softwarepakket jouw bedrijfsprocessen door zaken te automatiseren en alle nodige informatie te centraliseren én bij de juiste werknemers te brengen. Denk hierbij aan data over je voorraden, klantgegevens en facturatie. Het is hierin niet uniek, maar waar ze wél in uitblinken, is dat ze dit volledig op maat mogelijk maken.

Of je nu werkt in één kantoor, vanuit verschillende afdelingen of filialen, nationaal of internationaal… Iedereen beschikt altijd en overal over de juiste data om zijn/haar job goed uit te voeren. Net dit maakt Exact zo geliefd: jij bepaalt welke aspecten van de software je gebruikt. Het is namelijk nooit Exact’s bedoeling alle modules van hun software verplicht aan te bieden aan elk bedrijf. Heb je enkel behoefte aan een oplossing voor tijdsregistratie en facturatie? Dan is daar een aparte module voor (zie hieronder). 

“ Een ERP-oplossing op maat van elk bedrijf? ” - Jazeker!  Exact Online vereenvoudigt als ERP- (of  Enterprise Resource Planning ) softwarepakket jouw bedrijfsprocessen door zaken te automatiseren en alle nodige informatie te centraliseren én bij de juiste werknemers te brengen. Denk hierbij aan data over je voorraden, klantgegevens en facturatie. Het is hierin niet uniek, maar waar ze wél in uitblinken, is dat ze dit volledig op maat mogelijk maken. Of je nu werkt in één kantoor, vanuit verschillende afdelingen of filialen, nationaal of internationaal… Iedereen beschikt altijd en overal over de juiste data om zijn/haar job goed uit te voeren. Net dit maakt Exact zo geliefd:  jij bepaalt welke aspecten van de software je gebruikt . Het is namelijk nooit Exact’s bedoeling alle modules van hun software verplicht aan te bieden aan elk bedrijf. Heb je enkel behoefte aan een oplossing voor tijdsregistratie en facturatie? Dan is daar een aparte module voor (zie hieronder).

Verschillende modules in Exact Online
Download onze brochures en boekhoudtips

De tijd dat Exact zich beperkte tot een boekhoudoplossing ligt ver achter ons. Vandaag is het een totale ERP-oplossing met verschillende modules. We stellen ze hieronder verder aan je voor. Of vul dit formulier in en download onze brochures. We geven jullie graag ook 40 niet te missen boekhoudtips.

Verschillende modules in Exact Online Download onze brochures en boekhoudtips De tijd dat Exact zich beperkte tot een boekhoudoplossing ligt ver achter ons. Vandaag is het een totale ERP-oplossing met verschillende modules. We stellen ze hieronder verder aan je voor. Of vul dit formulier in en download onze brochures. We geven jullie graag ook 40 niet te missen boekhoudtips.

1. Exact Boekhouden

Exact blijft één van de populairste online boekhoudtools in België. Je vereenvoudigt jouw boekhouding door een handelingen te automatiseren. Dit werkt snel, eenvoudig én verlaagt de kans op fouten. Wat automatiseert Exact zoal? Bijvoorbeeld:

 • Exact scant, herkent en controleert facturen, bonnetjes en bankafschriften. Bovendien verwerk je alles meteen in de boekhouding.
 • Betalingsherinnering sturen? In één click. Simpel! 
 • Samenwerken met een externe boekhouder? Dat kan rechtstreeks in Exact. Je hoeft de bonnen en facturen niet meer te bezorgen en verdeelt de taken eenvoudig.

2.Exact Handel

Lokale kmo of multinational? Elk handelsbedrijf profiteert van Exact’s Handeloplossing. Deze module geeft je een duidelijk beeld op je voorraad, inkomende bestellingen en geretourneerde pakjes. Het is te koppelen met je webshop en maakt digitale marketing eenvoudiger. Werk je bij een groothandel van gezondheid- en verzorginsproducten? Ook dan is dit de oplossing die je zoekt. Lees er hier meer over.

3. Exact Uren en Facturen

Wie vaak werkuren registreert en factureert, weet dat hier een hoop tijd in kruipt. Onleesbare briefjes met werkuren overtikken, prestaties controleren, verwerken in de facturatie… Een foutje is zo gebeurd. Dit bezorgt je dubbel werk. Exact Online digitaliseert dit hele proces: via de app registreren jouw medewerkers hun uren meteen en wordt alles meteen gekoppeld aan de facturatietool. Facturen gaan zo sneller dan ooit de deur uit.

4.Exact voor Productiebedrijven

Deze module geeft je altijd en overal inzicht in al jouw productieprocessen, van offerte tot track and trace verzending. Het centraliseert alle informatie en laat je alles eenvoudig beheren én automatiseren. Dit zorgt voor: 

 • Tijdige leveringen
 • Een eenvoudigere productieplanning,
 • Overzichtelijke facturatie,
 • Makkelijk voorraadbeheer.

 

5. Exact Projectmanagement

Heb jij verschillende projecten te beheren en verlies je hierbij wel eens het overzicht? Dan is Exact’s Projectmanagement module je op het lijf geschreven. Dit laat je jouw tijdsregistratie digitaliseren en meteen koppelen aan projectmanagement en boekhouding. Dat levert je een pak nuttige info op, zoals:

 • realtime vooruitgang in een specifiek project,
 • inzicht in jouw kosten en marges,
 • je weet wat je kan factureren,
 • ziet meteen wie wanneer op verlof gaat (en dus niet in te zetten is op een project)

Rapporteren was nooit eenvoudiger.

Wil je alles uit jouw Exact pakket halen? Kies voor onze opleiding 

Sta je op het punt Exact Online te gebruiken en wil je jouw medewerkers hier optimaal op voorbereiden? Of gebruik je het al en heb je nieuwe collega’s in te werken? Of je wil gewoon zeker zijn dat iedereen binnen jouw organisatie het maximale uit hun tools haalt? Sofatech zorgt voor een opleiding op maat van jouw bedrijf. Wij polsen naar het kennisniveau van jouw medewerkers en leren hen de kneepjes van het Exact vak! 

Meer over onze opleiding

Wil je alles uit jouw Exact pakket halen? Kies voor onze opleiding  Sta je op het punt Exact Online te gebruiken en wil je jouw medewerkers hier optimaal op voorbereiden ? Of gebruik je het al en heb je nieuwe collega’s in te werken? Of je wil gewoon zeker zijn dat iedereen binnen jouw organisatie het maximale uit hun tools haalt? Sofatech zorgt voor een opleiding op maat van jouw bedrijf. Wij polsen naar het kennisniveau van jouw medewerkers en leren hen de kneepjes van het Exact vak!  Meer over onze opleiding

EXACT ONLINE OP MAAT VAN DE IMMOSECTOR

Bedrijven in de immobiliën hebben heel specifieke wensen en behoeftes. Bovendien werken ze met sectorspecifieke apps en software, die stuk voor stuk moeten worden ingepast in hun administratie. Exact Online speelt hier graag op in en laat toe al deze externe software te koppelen aan jouw ERP-systeem.

Meer hierover

EXACT HANDEL, IDEAAL VOOR DE GROOTHANDEL IN VERZORGINGSPRODUCTEN

Wie een webshop uitbaat, weet dat daar veel bij komt kijken op verschillende vlakken:

 • Je wil je voorraad vlot beheren
 • Bestellingen moeten snel op te volgen zijn
 • Verzending, track and trace en retour moeten in realtime te checken zijn

Dit alles kan perfect met Exact Handel.

Meer hierover

Wat is de rol van Sofatech in dit verhaal?

Een ERP-oplossing met verschillende modules implementeren en afstemmen op de werking van jouw bedrijf is niet evident. Het is iets waar de nodige kennis bij komt kijken. Sofatech helpt jouw bedrijf met volgende stappen in dit verhaal:

 • We helpen je jouw werking analyseren en bepalen welke oplossing het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie (en budget).
 • We integreren en installeren de oplossing die het best bij jou past. Het gaat hier om het hele ecosysteem: we koppelen Exact aan jouw CRM-, webshop-, administratie- en andere apps.
 • We geven opleiding, zodat iedereen het maximale uit zijn/haar pakket haalt.
 • We blijven onze klanten ondersteunen en proactief meedenken aan eventuele optimalisaties. Heb je problemen of vragen? Dan kan je ons altijd bereiken.

Meer informatie over Exact Online voor jouw bedrijf? 

Wat is de rol van Sofatech in dit verhaal? Een ERP-oplossing met verschillende modules implementeren en afstemmen op de werking van jouw bedrijf is niet evident. Het is iets waar de nodige kennis bij komt kijken. Sofatech helpt jouw bedrijf met volgende stappen in dit verhaal: We helpen je jouw werking analyseren en bepalen welke oplossing het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie (en budget). We integreren en installeren de oplossing die het best bij jou past. Het gaat hier om het hele ecosysteem : we koppelen Exact aan jouw CRM-, webshop-, administratie- en andere apps. We geven opleiding , zodat iedereen het maximale uit zijn/haar pakket haalt. We blijven onze klanten ondersteunen en proactief meedenken aan eventuele optimalisaties. Heb je problemen of vragen? Dan kan je ons altijd bereiken

Het online aspect van Exact Online

De naam spreekt voor zich: Exact Online bevindt zich… online. In de cloud (meer over wat dat nu weer precies is lees je op onze blog). Dat brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Jouw administratie en boekhouding is altijd en overal te raadplegen en bewerken wanneer je een internetverbinding hebt? Handig wanneer je thuis of on the go werkt.

 • Samenwerken, op de meest recente data, is kinderspel.
  Zoals je van een modern ERP-pakket mag verwachten, vereenvoudigt het de samenwerking met collega\'s, ook wanneer jullie niet samen op kantoor zijn. Je werkt altijd samen op data waarvan je 100% zeker bent dat het de meest recente is. 

 • In de cloud werken is veilig tegen dataverlies na een computercrash of diefstal na cyberaanvallen. 

 • Jouw software is altijd up-to-date, aangezien ze meteen geüpdatet wordt online.

Je leest meer over de voordelen van werken in de cloud op onze blog

Exact synchroniseren en laten meegroeien met jouw bedrijf

Eén nieuwe tool is leuk, maar wat als je jouw verschillende software met elkaar kan laten samenwerken? Exact Online is namelijk te synchroniseren met honderden externe tools. Denk hierbij aan o.a. banking apps, marketing oplossingen, mailing diensten, CRM-oplossingen (bv Salesforce), webshopdiensten en zoveel meer. Ben jij actief binnen de immosector? Dan koppel je Exact Online eenvoudig met jouw sectorspecifieke apps. Daarover lees je hier trouwens meer.

Bovendien is Exact Online geen tijdelijke oplossing. Groeit jouw organisatie? Exact is perfect schaalbaar en zal altijd meegroeien met jouw nieuwe collega’s en activiteiten.

Exact Online op maat van jouw sector

Het online aspect van Exact Online De naam spreekt voor zich: Exact Online bevindt zich… online. In de cloud  (meer over wat dat nu weer precies is lees je op onze blog ). Dat brengt verschillende voordelen met zich mee: Jouw administratie en boekhouding is altijd en overal te raadplegen en bewerken  wanneer je een internetverbinding hebt? Handig wanneer je thuis of on the go werkt. Samenwerken , op de  meest recente data , is kinderspel. Zoals je van een modern ERP-pakket mag verwachten, vereenvoudigt het de samenwerking met collega\'s, ook wanneer jullie niet samen op kantoor zijn. Je werkt altijd samen op data waarvan je 100% zeker bent dat het de meest recente is.  In de cloud werken is veilig  tegen dataverlies na een computercrash of diefstal na cyberaanvallen.  Jouw software is altijd up-to-date , aangezien ze meteen geüpdatet wordt online. Je leest meer over de voordelen van werken in de cloud op onze blog .  Exact synchroniseren en laten meegroeien met jouw bedrijf Eén nieuwe tool is leuk, maar wat als je jouw verschillende software met elkaar kan laten samenwerken? Exact Online is namelijk te synchroniseren met honderden externe tools . Denk hierbij aan o.a. banking apps, marketing oplossingen, mailing diensten, CRM-oplossingen (bv Salesforce), webshopdiensten en zoveel meer. Ben jij actief binnen de immosector ? Dan koppel je Exact Online eenvoudig met jouw sectorspecifieke apps . Daarover lees je hier trouwens meer. Bovendien is Exact Online geen tijdelijke oplossing. Groeit jouw organisatie? Exact is perfect schaalbaar en zal altijd meegroeien met jouw nieuwe collega’s en activiteiten . Exact Online op maat van jouw sector'

Wil je meer weten over de voordelen van Exact of wil je meteen aan de slag?

Neem contact met ons op en we zetten samen de eerste stappen naar Exact. 

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.