Service

Cloudoplossingen

terug naar overzicht

Lokaal werken volstaat vandaag niet meer. Het is niet veilig en niet handig wanneer je vaak op locatie of thuis werkt. Maar hoe begin je eraan? Wat zijn de opties? En hoe implementeer je dit in jouw team? 

Cloudoplossingen zijn vandaag de norm geworden. Niet enkel data en documenten worden er opgeslagen, maar ook je software draait in de cloud, zonder dat je een fysiek exemplaar moet aankopen. Hooguit bestaan er nog hybride oplossingen met een gedeeltelijk lokale werking, maar de cloud blijft aan belang winnen. 

De voordelen van cloudoplossingen

De belangrijkste voordelen van werken in de cloud zijn dan ook navenant:  

  • Je werknemers kunnen altijd en overal de nodige toepassingen gebruiken en bestanden raadplegen.
  • Je werknemers kunnen inloggen met een tablet, smartphone of ander apparaat, zolang er maar verbinding met het internet is. 
  • Je werknemers hebben altijd toegang tot de recentste versies van die bestanden, die in realtime gesynchroniseerd worden. 
  • Je hoeft geen licenties meer te kopen of bijbehorende hardware, waardoor de kost tot 50 % lager kan liggen.

 
Een boekhoudpakket, een CRM-systeem, een e-maillezer: zowat alle mogelijke softwarepakketten kunnen vandaag in de cloud draaien.

Office 365: beter samenwerken, ook onderweg

Een van de belangrijkste cloudoplossingen en een van de specialisaties van Sofatech is Microsoft Office 365. Dankzij Office 365 hebben je werknemers vrijwel overal toegang tot Office met Word, PowerPoint, Outlook en Excel. Verder kun je Office 365 inzetten voor e-mailbeheer, HD-videovergaderingen en nog veel meer. 

Wist je dat Office 365 van al je bestanden automatisch online een reservekopie maakt, ook van de de bestanden op je pc? Of dat je een complete versie van Office kunt streamen op elke pc met een internetverbinding?

WIL JE OOK VEILIGER EN FLEXIBELER WERKEN DANKZIJ EEN CLOUDOPLOSSING OP MAAT?

Op de Dag van de Veiligheid & Gezondheid op het Werk denken wij niet enkel aan beschermende kledij of een EHBO-opfrissing. Denk jij ook eens aan de digitale veiligheid van je zaak? Een aantal tips.

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.