Phishing awareness training

Amerikaanse studies tonen dat phishing aanvallen met 667% stegen in 2020 sinds de start van de Covid-19 pandemie. 65% van alle bedrijven in de VS werd toen een doelwit van cybercriminelen... Tijd om in te grijpen!

Test jouw team en maak je bedrijf weerbaar tegen phishing

Recente studies tonen niet alleen dat de pandemie ervoor zorgde dat criminelen massaal online actief geworden zijn (vooral dan in de vorm van phishing), we zien uit Vlaams onderzoek ook dat de helft van de bedrijven bij ons vreest slachtoffer te worden van phishing het komende jaar. En gelijk hebben ze. In Mei 2021 maakt De Tijd bekend dat het afgelopen jaar, meer dan de helft van de Vlamingen een phishing bericht kreeg. Uit de studies van Howest blijkt dan weer dat meer dan 75% van de Vlaamse bedrijven hun beveiliging nooit test... Hallucinant! 

Het belangrijkste afweermiddel tegen phishing en het verliezen van data en geld is namelijk zorgen dat jij en jouw team weten hoe die aanvallen te herkennen...

Is jouw bedrijf klaar om zich te weren tegen cybercriminaliteit?

We zijn massaal gaan thuis werken afgelopen maanden, maar zijn we daar wel klaar voor? Is je netwerk thuis even goed beveiligd als dat op kantoor (je leest alvast wat tips op onze blog)? Er wordt meer gechat, meer gemaild etc. Het zorgt ervoor dat we vaker nonchalant omspringen met links, met bijlages... Allemaal bronnen van problemen. Wist je namelijk dat 90% (!) van alle veiligheidsinbreuken ontstaan door een menselijke fout (je klikte op een verkeerde link). Digitale veiligheid is dan ook belangrijker dan ooit.

Sofatech helpt jouw bedrijf te beschermen tegen cybercriminelen die uit zijn op geld en bedrijfsdata. Met onze phishing awareness training verhogen we het cyberbewustzijn binnen je organisatie en trainen we jouw team in het actief herkennen van mogelijke phishing aanvallen.

 De phishing awareness training bestaat uit:

  • Setup
  • Phishing template
  • Phishing simulatie
  • Rapport
  • Hands-on training van 2 uur

We gaan dus niet enkel theoretisch te werk in deze opleiding. We leggen jou en je medewerkers ook praktisch het vuur aan de schenen. Dankzij een aantal gesimuleerde mails, op onaangekondigde momenten, testen we actief of jouw medewerkers phishing mails herkennen. 

Interesse? Wil je meer informatie? Contacteer ons geheel vrijblijvend: