Week van het werkgeluk: hoe pakt Sofatech dit aan?

Voor velen van ons bij Sofatech is ons werk een passie die uitgroeide tot een betaalde bezigheid. Toch leven we niet om te werken. Hoe wij bijdragen aan het werkgeluk van ons team, dat leggen we hieronder verder uit.

Waarom is werkgeluk zo belangrijk

Werkgeluk klinkt evident. Waarom zou je namelijk dag in, dag uit iets doen waar je geen geluk uit haalt? Toch is dat nog steeds voor teveel mensen de realiteit. Nochtans staat of valt een bedrijf met tevreden medewerkers. Collega’s die graag komen werken, doen hun job beter, zijn gezonder, productiever en stralen dat geluk ook uit naar de klanten, die op hun beurt tevreden zijn.

Daarom is het voor ons belangrijk dat ons team zich goed voelt op de werkvloer. We staan daar bewust bij stil en doen er alles aan om iedereen gelukkig te houden. Zeker nu, in het (bijna post-)corona tijdperk.

Wat Sofatech onderneemt om haar medewerkers tevreden te houden

Er zijn verschillende manieren waarop we aandacht hebben voor het werkgeluk van onze collega’s. We stippen de belangrijksten hieronder even aan:

open sfeer en werkgeluk bij Sofatech

1. Een no-nonsense sfeer

We willen dat iedereen kan en mag zeggen wat hij of zij denkt. Tegen elkaar of tegen de zaakvoerder? Geen verschil. Geen “Meneer” of “Mevrouw”, gewoon zeggen wat je vindt. Ieders menig telt. Enkel zo kan er goed en vlot samengewerkt worden aan een gezamenlijk project.

Dat betekent uiteraard ook dat er tussen het werk door een leuke babbel kan zijn. De boog kan niet 100% van de dag gespannen staan. En soms moet je natuurlijk je mening kwijt over die "totaal belachelijke rode kaart" van afgelopen weekend, toch? 

salon met gameconsole bij Sofatech

2. Een werkplek waar het leuk vertoeven is

Je spendeert wekelijks best wat tijd op kantoor. Je werkplek is dan ook heel belangrijk. Het is een plaats die bovendien verschillende functies moet kunnen vervullen:

    • je moet er geconcentreerd kunnen werken,
    • maar ook tot rust komen als het even nodig is.
    • Klanten worden er ontvangen,
    • terwijl je op vrijdagavond ontspannen wil napraten over de werkweek. 

Daarom investeren we bij Sofatech continue in de verdere ontwikkeling van onze kantoren.

Zo hebben we eerder 2021 nog een grondige make-over doorgevoerd in onder meer onze trappenhal én openden we onze nieuwe zen vergaderruimte. Hier kan je nu in alle rust even geconcentreerd doorwerken of samen wat bespreken.

Daarnaast beschikken we natuurlijk over ons gezellige salon, met gameconsole, en introduceerden we nog een leuke manier van ontspannen: een darthoek!

Teambuilding bij Sofatech in 2021

3. Van tijd tot tijd een gepaste “dankjewel”

Ons team is onze sterkte. Ze bundelen een ongelooflijke hoeveelheid kennis en expertise. Dat beseffen we en daarom geven we ook graag op het gepaste moment iets terug. Verjaardag, feestdag of werkjubileum? Daar hoort uiteraard een attentie bij! En als het even kan: een groepsdrink of gezellig etentje.

Daarbovenop gaan we jaarlijks op teambuilding. Zo spendeerden we begin september 2021 een topweekend in de Ardennen. We gingen er mountainbiken, klimmen, raften, bengelden aan een deathride, barbecueën en zoveel meer! De foto’s hieronder spreken alvast boekdelen.

teambuilding 2
Teambuilding 3
teambuilding 4
teambuilding 5
teambuilding 6
teambuilding 7
teambuilding 8
teambuilding 9
samenwerken bij sofatech

4. Samenwerken en samen groeien

Mensen zijn groepsdieren en presteren over ’t algemeen beter in groep. Verschillende breinen samen kunnen dan ook meer dan één brein. Samenwerken is dus bijzonder belangrijk. Enkel zo kunnen we elke klant de passende oplossing bieden die hij/zij verdient. Dat betekent dat je bij Sofatech steeds samenwerkt met je collega’s.

Dit versterkt de band, maar zorgt er ook voor dat iedereen constant bijleert van elkaar. Al onze teamleden hebben hun eigen specifieke knowhow en die geven we graag door aan elkaar. Zo blijf je groeien en jezelf ontwikkelen. Wat daar ook bijhoort: ruimte om dingen te testen en aan den lijve te ondervinden. Wij stellen onze klanten niets voor dat we niet eerst zelf volledig uitgeprobeerd hebben.

darts en ontspannen bij Sofatech

5. Oog voor ontspanning

We vermeldden het al even: de boog kan niet altijd gespannen staan, ook niet op de werkvloer. Bij Sofatech hebben we dan ook een aantal hoekjes voorzien waar je even stoom kan aflaten of tot rust komen. Plof tijdens de middagpauze even neer in ons salon en speel een spelletje (op de gameconsole of een bordspel). Of wat dacht je van een potje darts tegen die ene collega die nu al weken beweert zoveel beter te zijn?

Toch eerder nood aan een momentje rust? Die vind je ongetwijfeld in onze zen-ruimte. Hier vergader je in alle stilte of maak je het jezelf even gemakkelijk op onze knusse bank met lekker zachte kussens.

Choco friday bij Sofatech

6. Een versnapering kan nooit kwaad

Belgen zijn Bourgondiërs. Onze liefde gaat nog vaak door de maag. Wie lekker eet, voelt zich dan al eens gelukkiger. Ook bij Sofatech doen we op dit vlak al graag eens een “specialleke”. Op vrijdag ben je bij ons dan ook aan het juiste adres voor een heerlijke chocomelk, mét toppings uiteraard. Veel toppings. Héél veel toppings eigenlijk…

Maar dat is niet alles: bij de start van het nieuwe jaar zorgen we traditioneel voor heerlijke verse melocakes. Wist je dat we begin 2021 onze klanten zo al een sneak peek gaven van onze nieuwe huisstijl? Hou je het liever wat gezonder? Geen paniek! Natuurlijk voorzien we af en toe ook vers fruit op kantoor.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team?

Je ziet: bij Sofatech doen we onze uiterste best het werkgeluk van ons team op peil te houden. Hoe het is om bij ons te werken lees je ook nog eens na op deze pagina.

Wil je deel uitmaken van ons team? Dat treft. Wij zijn namelijk nog steeds op zoek naar een paar interessante profielen.

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.