Waarom Sofatech kiest voor Microsoft Azure

Wat is Microsoft Azure?

Azure is een cloud computing-platform dat een aantal diensten verzamelt die bedrijven toelaat hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te verbeteren. Dat klinkt vaag, maar dat is omdat het bijzonder breed kan worden ingezet. Het biedt namelijk een breed scala aan opties aan, gaande van opslag van data in een database, automatische back-ups, custom netwerken, allerlei software (waaronder Office 365) en zoveel meer.

Deze diensten zijn overal bereikbaar waar je een internetverbinding hebt, want ze worden niet lokaal gehost. Dankzij Azure kunnen bedrijven dan ook hun hele IT-omgeving naar de cloud verplaatsen. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van hardware en een pak flexibler.

De belangrijkste voordelen van Microsoft Azure

De lijst met voordelen an werken met Azure is ellenlang. Wij proberen ons hieronder tot de essentie te beperken:

 1. Schaalbaarheid:
  Azure groeit altijd mee met jouw bedrijf. Het is dan ook geen dienst, softwarepakket of hardware, maar alles in één: een platform. Verwelkom je na verloop van tijd extra medewerkers? Groeit jouw data sterk? Geen probleem. Azure en haar diensten veranderen mee met de behoeften van jouw bedrijf.

 2. Integratiemogelijkheden:
  Microsoft biedt een hele resem producten aan die makkelijk te synchroniseren zijn met Azure. Denk aan zaken als Office 365 en Dynamics 365. De integratie van al die IT-systemen zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken.

 3. Bereikbaarheid en continuïteit:
  Ten eerste is Azure altijd vanuit de Cloud bereikbaar. Daarnaast biedt het verschillende mogelijkheden op gebied van back-ups en disaster recovery, waardoor bedrijven - ook in tijden waarin cyber crime welig tiert - hun continuïteit kunnen garanderen op IT-vlak.

  Bovendien biedt Azure een globale dekking, doordat hun datacenters verspreid zijn over de hele wereld. 

 4. Beveiliging:
  In Azure zitten bijzonder geavanceerde beveiligingsopties, waaronder encryptie, identity management en firewalling. Als bedrijf of gebruiker kun je je zo met een gerust hart focussen op je corebusiness. Jouw IT-omgeving is te allen tijde in goede en veilige handen.

 5. Only pay for what you use:
  Kostenefficiëntie is belangrijk. Bij veel diensten betaal je een vaste prijs, ook als je maar een deel van de opties gebruikt. Bij Azure is dit nooit het geval. Het biedt veel diensten aan, maar je betaalt altijd enkel voor die diensten waar je ook effectief gebruik van maakt. Klinkt logisch, maar dat is het niet altijd…

  Dit maakt het makkelijk voor bedrijven om hun IT-uitgaven te controleren en waar mogelijk te beperken. Bovendien biedt Azure ook een aantal gratis diensten aan.

  Tot slot is Sofatech officieel partner, waardoor wij onze bedrijven de pay-as-you-use voordelen één op één kunnen doorfactureren. 

 6. Goed voor het milieu.
  De datacenters van Azure zijn bovendien CO2 neutraal doordat men bij Microsoft gebruik maakt van duurzame energiebronnen (wind- en zonne-energie) om hun datacenters te voeden. Dit komt uiteraard ons milieu ten goede! 

"Maar er zijn toch goedkopere opties?”

Ja. En eigenlijk ook niet. Het is maar hoe je die kosten berekent. Schijn bedrigt namelijk en bovendien biedt Azure een totaaloplossing die je maar zelden elders vindt. Zo betaal je bijvoorbeeld niet extra voor zaken als:

 • De energiekost van een lokale server.
 • De manuren voor het onderhoud van je IT infrastructuur.
 • Automatische back-ups.

Kortom: geen verborgen IT kosten.

Bovendien heb je geen risico dat alles crasht en je jouw data verliest. Bereken eens wat het jouw bedrijf kost als je data moet recupereren of wanneer jouw medewerkers een aantal uren (of dagen) werkloos zijn door problemen met je IT? 

Wil jij de opties van Microsoft Azure voor jouw onderneming bekijken?

Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren voor meer informatie op maat van jouw bedrijf. We bekijken graag jouw specifieke situatie.

 

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.