Meet our team: Gill - veiligheidsexpert

Bij Sofatech werken we met een team experten. Onze collega’s hebben elk hun eigen knowhow en specifieke field of expertise. Daarnaast staan we voor een persoonlijke aanpak. Elk bedrijf is anders en verdient een passende oplossing. Het is aan onze mensen om die te leveren. 

Hier op onze blog laten we jullie graag kennis maken met deze experten. Deze keer aan de beurt: Gill, onze veiligheidsexpert. Aan de hand van zes vragen leren jullie hem alvast wat beter kennen.

Gill, de goedlachse teamlead security

Hoe lang werk je al bij Sofatech?

Goh, dat is al even. Ondertussen ben ik al negen jaar aan de slag bij Sofatech en ik spring nog steeds elke dag met volle goesting de auto in op weg naar het werk!

Waarom Sofatech?

Ik heb stage gelopen bij Sofatech en de sfeer hier beviel me wel. Het is een typisch familiebedrijf dat nog groeide. Dat gaf me veel kansen om mee te groeien in een goeie omgeving. Na een geslaagde stage kreeg ik de kans om hier te beginnen als vaste medewerker en ik heb die met beide handen gegrepen.

Ondertussen bleek dit de perfecte keuze. Ik kreeg vertrouwen, kon mezelf verder ontwikkelen en sta ondertussen aan het hoofd van ons infrastructure-team. Sofatech bleef ondertussen groeien en bestaat ondertussen uit een zeer leuke mengelmoes aan zeer getalenteerde en leuke jonge mensen. Het is dag na dag een plezier om met mijn collega’s samen te werken.

Waarom koos je voor deze sector?

IT is eigenlijk al van kindsbeen af een passie. De magie van “den computer” intrigeerde me enorm en ik wilde alle geheimen ontrafelen. Ik ging zelf graag op ontdekking en dat leerde me enorm veel. Ik bleef maar dingen uittesten, tot ik gedaan kreeg wat ik voor ogen had.

Het was dan ook een logische keuze om me hier verder in te verdiepen toen het tijd was voor een nieuwe studiekeuze. Aan de Howest in Kortrijk vond ik de perfecte richting om van mijn passie eindelijk mijn beroep te maken.

Maak kennis met Gill

Wat vind je het interessantst aan jouw vakgebied?

Die zoektocht naar de best mogelijke oplossing voor een specifiek probleem. Elke klant heeft een zeer specifieke situatie, met hun eigen behoeftes en wensen. Telkens opnieuw zoeken naar de best mogelijke oplossing is iets wat ik niet snel beu wordt.

Het is vooral leuk wanneer de klant gelooft dat de perfecte oplossing niet bestaat en je die dan alsnog kan aanreiken. Een situatie- of probleem ontleden en dan pragmatisch aanpakken. Daar hou ik echt van. Een tevreden klant is die klant die ik nooit hoor. Een klant die niet eens meer merkt dat hij een IT oplossing op maat heeft. Dat is mijn doel.

Waar kijk je het meest naar uit binnen jouw sector? Wat staat er zoal op stapel en hoe ziet de toekomst eruit?

Beveiliging wordt steeds belangrijker en dat belang zal de komende jaren zeker niet afnemen. We kozen (of kiezen vandaag nog) massaal voor de cloud. Dit maakt bestanden en applicaties altijd en overal bereikbaar via het web, maar houdt ook een groot risico op externe aanvallen in. Het is vandaag dan ook constant zoeken naar een juiste balans tussen veiligheid en werkbaarheid.

Voor veel bedrijven moet alles namelijk snel gaan. Ze hebben geen vijf minuten over om in te loggen in een sterk beveiligde omgeving. Dat “kost teveel tijd - en dus ook geld”. Ze staan nog te weinig stil bij de gevaren van cyber criminaliteit. Ransomware is - vooral sinds de coronacrisis - echter een ware plaag geworden. Elk bedrijf in Vlaanderen loopt risico het volgende slachtoffer te worden.

Het is onze taak om IT infrastructuur te laten meegroeien met de bedrijven zonder deze risico’s uit het oog te verliezen. Ook de cybercriminelen zitten niet stil en vinden dagelijks nieuwe manier om de beveiliging het vuur aan de schenen te leggen.

Heb je tips voor mensen die vrezen voor hun digitale veiligheid?

Elke situatie is uniek. Het is gevaarlijk in algemene termen te spreken. Gelukkig is er wel voor elk bedrijf een oplossing op maat. Wij hebben die alvast altijd al gevonden.

Mijn belangrijkste raad is dan ook “Durf ons aanspreken.” Ik krijg nog te vaak te horen “ik ga waarschijnlijk een domme vraag stellen, maar…” Domme vragen bestaan helemaal niet. Wij leren ook nog dagelijks bij en zijn ons niet altijd bewust van specifieke problemen bij KMO’s. Durf dus vragen stellen. De zogenaamd ‘domme vragen’ zijn namelijk vaak de beste- en meest concrete vragen. Vragen waar wij ongetwijfeld een antwoord op kunnen formuleren.

 

Heb jij een vraag voor onze veiligheidsexpert? Stel ze meteen via het formulier hieronder.

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.