Meet our team: Robin - veiligheidsexpert

Sofatech is niet zomaar een bedrijf, het is een team experten. Al onze collega’s hebben hun eigen specialiteit en knowhow, maar bovenal houden ze ervan deze kennis te delen. Met elkaar, maar nog liever met onze klanten.

Omdat we staan voor een persoonlijke aanpak, vinden we het onze plicht jullie persoonlijk kennis te laten maken met onze medewerkers. Deze keer stellen we jullie voor aan Robin, één van onze veiligheidsexperten. Aan de hand van zes vaste vragen, laten we jullie zien wie hij is.

Robin, veiligheidsexpert bij Sofatech

Hoe lang werk je al bij Sofatech?

Ik werk hier al sinds 2016. Na mijn studies Computer- & Cybercrime Professional zocht ik een bedrijf om me verder te ontwikkelen en dat was Sofatech. Ik werk hier ondertussen meer dan vijf jaar en heb er nog geen moment spijt van gekregen.

Waarom Sofatech?

Ik koos voor Sofatech, omdat het voor mij na een aantal solicitatierondes duidelijk werd dat ik geen zin had in een groot en log IT bedrijf. Mijn drive voor inclusie & zichtbaarheid was een pak groter en die vond ik bij Sofatech. 

Hier boden ze mij de kans om mee te werken aan uitdagende projecten voor Vlaamse KMO’s en  dat is nooit veranderd. Ik krijg hier de kans om mijn eigen ideeën uit te werken en ik word gehoord. Het is een bedrijf met een persoonlijke aanpak, voor de klanten, maar ook voor de medewerkers.

 

Waarom koos je voor deze sector?

Wanneer je afstudeert op de middelbare school, moet je keuzes maken. Aangezien ik altijd al een passie had voor ICT en alles wat daarbij komt kijken, was die keuze voor mij niet zo moeilijk. Ik geniet er nog dagelijks van dat ik van mijn passie mijn beroep kon maken.  

Robin - Sofatech

Wat vind je het interessantst aan jouw vakgebied?

Het gaat me om de uitdaging. De uitdaging om bij te blijven in een steeds wijzigende wereld. Het is bijzonder interessant om te zien hoe cyber security en ICT consultancy in de B2B wereld evolueert. 

Het blijft bovendien ook een challenge om bedrijven te overtuigen van het belang van investeringen in IT en beveiliging. Daar hou ik wel van.

Waar kijk je het meest naar uit binnen jouw sector? Wat staat er zoal op stapel en hoe ziet de toekomst eruit?

We staan op een belangrijk moment in de cyber beveiligingswereld. Dit zien namelijk de transitie van zogenaamde “on-premise servers” naar “cloud integrated oplossingen” gebeuren. Steeds meer bedrijven kiezen voor een cloud oplossing (wat dat is, lees je in deze blogpost), in plaats van alles lokaal  in huis te halen en regelen. 

Het wordt een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen cloud & on-premise en ze samen te brengen. Deze zogenaamde "hybride cloud oplossingen & hyperconverged infrastructures" (waarin we zelf een cloud-like ervaring creëren) zijn echt bijzonder interessante evoluties!

Heb je tips voor mensen die vrezen voor hun digitale veiligheid?

Ik vind het belangrijk dat mensen zich niet blindstaren op één bepaalde oplossing of één specifiek product. Ik gebruik graag een hamer-metafoor. Het kan dat je de ‘gouden hamer’ gevonden hebt voor één probleem. Je slaat er dan zonder problemen nagels mee in een houtblok, maar wat als je opeens moet schroeven of nieten? Dan werkt de hamer helemaal niet… 

In IT zien we precies hetzelfde. De Cloud kan een totaaloplossing lijken, maar het is belangrijk dat je als bedrijf jezelf weet te analyseren. Is het wel de perfecte oplossing voor jou, je medewerkers en hun gewoontes? Weet dat de Cloud zelden een all-in-one security oplossing biedt. Het kan natuurlijk wel een catalysator zijn.

 

Heb je een vraag voor Robin? Stel ze hieronder.

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.