Meet our team: Laura - Opleidingen experte

Sofatech bestaat uit een groep jonge mensen met een hart voor alles wat bij IT komt kijken. Ons team is een optelsom van experten, elk met hun eigen knowhow. Daarnaast dragen we open communicatie en een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Daarom stellen we jullie graag voor aan onze medewerkers. Deze keer aan de beurt: Laura, onze experte opleidingen. Je leert haar, zoals steeds, beter kennen aan de hand van zes vragen. 

laura-sofatech.jpeg

Hoe lang werk je al bij Sofatech?

Ik werk hier ondertussen anderhalf jaar en heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze.

Ik ben vooral bezig met het organiseren- en geven van opleidingen. Daarnaast help ik ook bij het implementeren van softwareoplossingen en beantwoord ik softwaregerelateerde vragen van onze klanten die binnenkomen via onze helpdesk. Geen enkele werkdag ziet er dus hetzelfde uit.

Hoe is de keuze op Sofatech gevallen?

Het was voor mij meteen duidelijk dat Sofatech een bedrijf naar mijn hart is. Als schoolverlater met amper werkervaring in de IT-sector mocht ik meteen meewerken aan uitdagende projecten. Ik kreeg bovendien ook de kans om samen met mijn collega’s de Sofacademy verder uit te bouwen.

Mocht dit me nog niet over de streep getrokken hebben, dan zouden de persoonlijkheid en gedrevenheid van Steven en Isabel dat zeker gedaan hebben. Ik voelde me meteen welkom. En dan wist ik zelfs nog niet eens dat ik er zo’n fantastische collega’s bij zou krijgen.

Waarom koos je voor deze sector? Waarom de IT?

Ik ben altijd al geboeid geweest door alles wat met IT en technologie te maken heeft, maar daarnaast hou ik ook heel erg van de omgang met mensen. In mijn job kan ik beiden perfect met elkaar combineren. Ik ben er bovendien van overtuigd dat onze sector, die tot op vandaag nog steeds gedomineerd wordt door mannen, baat heeft bij een ‘vrouwelijke touch’.

Laura - Sofatech

Wat vind je het interessantst aan jouw vakgebied?

Het is belangrijk dat het hele proces, van het analyseren van de noden van de klant tot het implementeren van de nieuwe oplossing, correct gebeurt. Ik ben er bovendien van overtuigd dat het minstens even belangrijk is dat de eindgebruikers die oplossing op een goede- en efficiënte manier leren gebruiken. Ik vind het leuk dat ik door het geven van opleidingen met heel veel verschillende mensen en profielen in contact kom en ik vind het fantastisch wanneer ik hen iets kan bijleren!

Waar kijk je het meest naar uit? Wat staat er zoal op stapel en hoe ziet de toekomst eruit?

Door het Coronavirus zijn steeds meer mensen van thuis uit gaan werken. Nu de storm wat gaan liggen is en de maatregelen versoepelen (hopelijk blijft dat zo) gaan ook steeds meer mensen opnieuw naar kantoor.

Dat geeft ons opnieuw de mogelijkheid de opleidingen ter plaatse te geven. Het is net door bij onze klanten over de vloer te komen, dat we hen beter leren kennen. Zo kunnen we beter inspelen op hun noden en wensen.

Heb je tips voor mensen die nog twijfelen of ze binnenkort een opleiding, bijvoorbeeld rond Exact Online, moeten volgen?

Op onze website en in onze opleidingsbrochure kan je alle opleidingen terugvinden. Het loont zeker de moeite om dit even door te nemen.

Ook al heb je het gevoel dat je een doorgedreven Exact-gebruiker bent en je alle ins and outs kent. Ben je overtuigd dat je Exact Online ten volle benut en niets meer kan bijleren? Ik durf te wedden dat ik je sowieso nog iets kan bijbrengen!

Heb je een vraag voor Laura? Shoot!

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.