Meet our team: Jens - Odoo expert

Sofatech bestaat uit een jong en enthousiast team met een bijzonder brede passie voor IT. Dat betekent dat iedereen bij ons zijn/haar eigen field of expertise heeft. Een expertise die we graag delen met onze klanten. Daarom laten we jullie kennismaken met onze knappe koppen.

Deze keer stellen we jullie Jens voor. Hij is onze absolute krak op vlak van Odoo. Aan de hand van onze zes vaste vragen leren jullie hem hieronder alvast wat beter kennen.

Jens, Sofatech medewerkers

Hoe lang werk je al bij Sofatech?

In oktober 2022 zal dat twee jaar zijn en toch voelt het als gisteren dat ik bij Sofatech mocht starten. Wat vliegt de tijd wanneer je plezier hebt. Dat plezier haal ik zelf voornamelijk uit het helpen van onze klanten. Hen helpen efficiënter te werken, daar haal ik voldoening uit.

Hoe kwam je bij Sofatech terecht?

IT en software spreken me al jarenlang aan, van in de middelbare school. Toch koos ik telkens andere studierichtingen. Als je dan als schoolverlater op zoek gaat naar een job binnen de IT, dan is het vaak moeilijk om bedrijven te overtuigen van je kunnen. Die passie is er wel, maar velen zoeken bovenal ervaring.

Toen ik de vacature van Sofatech voor een Junior Business Consultant zag passeren, heb ik mijn kans gegrepen. Tijdens een boeiend gesprek wist ik Steven en Isabel te overtuigen van mijn kennis en brede interesse. En kijk waar het mij gebracht heeft!

Waarom koos je voor deze sector? Waarom de IT?

De snelle evoluties die deze branche doormaakt! Alles verandert constant, in de positieve zin van het woord. Kijk gewoon eens van waar we komen en wat vandaag mogelijk is… Het blijft me steeds verbazen! Ik kijk reikhalzend uit naar wat de toekomst nog brengt! IT en software blijft verbazen en razend interessant.

Ik verdiep me dagelijks in bedrijfssoftware en ook deze branche is echt constant in beweging. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op. Steeds weer worden er nieuwe oplossingen gelanceerd om te voldoen aan bepaalde noden of om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. We leren elke dag bij en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal stoppen…

Jens, Sofatech

Wat vind je het interessantst aan jouw vakgebied?

Dat is ongetwijfeld het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Je staat ervan versteld hoeveel bedrijven tijd verliezen met handelingen die zo eenvoudig te verbeteren zijn. Ze staan er echter amper bij stil… Een goed voorbeeld daarvan is het nutteloze gebruik van papier. Tegenwoordig heb je met software als Odoo absoluut geen papier meer nodig om je bedrijf te runnen en zaken bij te houden. In een degelijke software zit alles wat je nodig hebt. En het gaat nooit verloren, wat van papier toch niet gezegd kan worden…

Maar we focussen natuurlijk niet enkel op het bedrijf als geheel. We hebben altijd nauw contact met verschillende mensen binnen een organisatie en hen helpen we natuurlijk ook met praktische problemen of bekommernissen. Ons doel is altijd om de druk op de medewerkers te verlagen door hen optimalisaties voor te stellen. Een verlaagde werkdruk zorgt namelijk vaak voor betere prestaties en productiviteit in het algemeen.

 

Wat staat er te gebeuren bij Odoo in de nabije toekomst? Waar kijk je naar uit?

Dat is nog een beetje koffiedik kijken, maar hopelijk heel veel! In oktober staat Odoo Experience op de planning. Dit driedaags event voor Odoo Partners en -gebruikers is het moment waarop nieuwe functies voorgesteld- en workshops georganiseerd worden.

En natuurlijk staat er - zoals elk jaar - ook een nieuwe versie van de software op de planning: versie 16. Daar ben ik heel benieuwd naar! Welke nieuwe features op de planning staan is nog een mysterie, maar zoals eerder al aangehaald: dit is opnieuw een moment om bij te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe functionaliteiten brengen altijd nieuwe mogelijkheden met zich mee voor bedrijven en hun processen.

Wat kan je mensen aanraden die twijfelen over Odoo? Of welke tips heb je voor zij die het al gebruiken?

Wie twijfelt om met Odoo in zee te gaan, zou ik aanraden om de tool gewoon eens te testen. Dat kan helemaal gratis. Via odoo.com zet je een testomgeving op met de applicaties die jij verkiest. Je krijgt de tijd om alle functionaliteiten te testen binnen die applicaties door middel van een “rondleiding”. Als je daarna nog twijfelt, dan geven wij je graag een demo op maat.

Eén ding staat vast: je zal versteld staan van de mogelijkheden die Odoo jouw organisatie biedt. Dit pakket is zo veelzijdig, dat het bij elk bedrijf wel iets kan optimaliseren.

Heb jij een specifiek vraag voor Jens? Stel ze via het formulier hieronder

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.