De verschillende hosting opties van Odoo

Wat is Odoo? 

Odoo is een business software die zich van concurrenten onderscheidt doordat het bijzonder veel completer is. Het combineert namelijk de kracht van verschillende apps die je toelaten verschillende aspecten van het bedrijfsbeheer te overzien in één omgeving. Welke aspecten dat zijn? Het zijn er teveel om op te noemen. Odoo biedt tientallen apps aan, die onder meer instaan voor zaken als:

  • Het beheer van je website en/of webshop.
  • Je voorraadbeheer.
  • De boekhouding en facturatie van jouw bedrijf.
  • De verwerking van je klantengegevens.
  • Het beheer van je sociale media en online marketing.

Al deze apps communiceren met elkaar en beheer je vanuit één centrale tool. Dat is veel sterker dan voor elk aspect een aparte software op te zetten.

1. Wat is Odoo Online?

We weten nu wat Odoo is, maar wist je ook dat Odoo drie verschillende ‘versies' aanbiedt? Het verschil zit hem in de hosting. Odoo Online is de eerste. Dit is een zogenaamde SaaS-oplossing: een Software as a Service. Dat betekent dat je de Odoo software kunt gebruiken vanaf een online login.

Dit alles houdt in dat je Odoo niet aankoopt, maar huurt. Je hoeft dus niets te installeren op jouw laptop of computer. Je betaalt hierbij per gebruiker. Elk van hen krijgt dan een login op de online tool.

2. Wat is Odoo On-Premises?

Odoo On-Premises zorgt ervoor dat je Odoo niet bereikt vanaf de cloud, maar installeert op een eigen server of eentje die je huurt. Dit betekent dat je niet meer op Odoo rekent voor de hosting, maar alles zelf beheert. Het voordeel is dan weer dat je veel zelf kunt aanpassen en personaliseren. Je staat dan echter ook zelf in voor updates, beveiliging etc. Het biedt vrijwel oneindig veel mogelijkheden, maar ook veel verantwoordelijkheden.

3. Wat is Odoo.sh?

De laatste hostingversie is Odoo.sh. Dit is geen SaaS, maar een PaaS: een Platform as a Service. Geen pure software dus, maar een volledig platform. Wat betekent dat concreet? De gebruikers van Odoo.sh kunnen een volledig eigen cloud platform opzetten binnen Odoo. Je kan dan alle erkende Odoo apps installeren, maar ook externe apps. Daarnaast kan je een eigen email server opzetten etc.

Het verschil met Odoo on premise, is dat het platform wel beheerd wordt door Odoo. Zij bieden je dan ook alle diensten van Odoo Online: ze staan in voor updates, beveiliging, back-up etc. 

Wat zijn de verschillen?   

Odoo Online is de eenvoudigste oplossing. Je surft naar jouw login, voert je wachtwoord en gebruikersnaam in en klaar. In slechts enkele clicks ga je aan de slag. Je hoeft je verder ook om niets zorgen te maken. Odoo zorgt voor onderhoud en monitoring. Heb je meer nodig omdat je organisatie groeit? Geen probleem. Je voegt snel extra gebruikers en capaciteit toe. Ook een back-up wordt automatisch voor jou geregeld. Enkel voordelen dus? Niet helemaal. Op Odoo Online kan je weinig personaliseren en draai je enkel de standaard apps van Odoo zelf.

Het tegenovergestelde is dan weer Odoo on premise. Hierbij beheer jij alles zelf en zijn de personaliseringsopties eigenlijk eindeloos. Je hebt alles in eigen handen en installeert wat je maar wil. Het nadeel is natuurlijk ook net dat je zelf effectief alles op orde moet hebben op vlak van updates, back-ups en beveiliging. Je kan niet terugvallen op Odoo.

Is er dan een best of both worlds”-optie? Jazeker: Odoo.sh. Hierbij heb je veel flexibiliteit én kan je terugvallen op de diensten van Odoo.

We vatten het graag voor je samen: 

odoo-hosting-opties.png

Waarom kiest Sofatech voor Odoo.sh?

Wij geloven in Odoo. We zijn niet voor niets Odoo Partner. Hun gebruiksvriendelijkheid en onderhouds- en beveiligingsdiensten zijn ongekend. Wil je rustig achterover leunen en vertrouwen op de updates, back-ups en beveiliging van Odoo? Be our Guest.

Voor de rest biedt Odoo.sh bijzonder veel opties om deze tool aan te passen aan jouw wensen, gebruiken en budget.

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.