Nieuws

Up-to-date met vaknieuws

Geen sector die vlugger evolueert dan de ICT-branche. Geen nood: Sofatech volgt alle ontwikkelingen op de voet. Af en toe delen we hier een spraakmakend nieuwtje dat je misschien kan inspireren voor je volgende ICT-move.

Belangrijke Beveiligingspatch Vereist voor Fortigate-firewalls - CVE-2023-27997

Als toonaangevende ICT Managed Service Provider (MSP) zijn we altijd gericht op het waarborgen van de hoogste beveiligingsnormen voor onze klanten. In dit blogartikel willen we jullie graag op de hoogte brengen van een essentiële beveiligingspatch die vereist is voor Fortigate-firewalls. Deze patch is van groot belang om de veiligheid van jullie netwerkinfrastructuur te waarborgen.

Lees meer

Microsoft 365 - Copilot

In een tijdperk waar technologische vooruitgang de kern vormt van bedrijfsgroei, staat er een nieuwe speler te trappelen om zijn intrede te maken: Microsoft 365 Copilot.

Iedereen heeft het erover, iedereen wil het, wat is het nu precies?

 

Lees meer

Sofatech is jouw Managed Service Provider

Sofatech is niet zomaar een IT provider. Wij zijn een volwaardig MSP, een Managed Service Provider. Wij werken aan langetermijnrelaties met onze bedrijven en willen hier in de toekomst  meer dan ooit de nadruk op leggen. Wat dit inhoudt, dat lees je hieronder.

Lees meer

Meet our team: Peter - Sage expert

Sofatech, dat is een multidisciplinair team van experten, elk met een eigen field of expertise binnen de IT sector. We stellen je deze keer graag voor aan Peter, onze Sage expert.

Lees meer

De CRM app in Odoo: alles wat je moet weten

We hebben dit jaar een goed voornemen opgenomen: elke maand zetten we één app van Odoo in de spotlight. Zo laten we je kennismaken met de mogelijkheden van deze complete business software. Beginnen doen we met de CRM app.

Lees meer

De podcast tips van onze experten

30 september - Internationale Podcast Dag. Podcasts zijn bijzonder populair en te vinden in alle sectoren en over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook over IT en tech. Onze experts geven je hun luistertips.

Lees meer

Wat zijn de verschillen tussen Sage Bob en Exact Online?

Bedrijfssoftware vind je in alle maten, kleuren en vormen. Het is voor velen dan ook vaak moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Bij Sofatech helpen we bedrijven in het maken van de juiste keuzes. Als onafhankelijk adviseur zijn we bovendien niet gebonden aan één merk of oplossing.

 

Lees meer

Meet our team: Gill - veiligheidsexpert

Bij Sofatech beschikken we over een ongezien team experten, elk met hun eigen vakgebied. We stellen hen graag aan jullie voor. Deze keer maak je kennis met Gill: onze expert op vlak van veiligheid. 

Lees meer

Waarom Sofatech kiest voor Microsoft Azure

Bij Sofatech kiezen we altijd de beste oplossing. Logisch, toch? Toch krijgen we vaak de vraag of er ook een goedkoper alternatief is. Die is er meestal wel, maar komt natuurlijk ook met een aantal beperkingen ten opzichte van de beste oplossing. Microsoft Azure is zo'n voorbeeld. Waarom we hiervoor kiezen? Dat leggen we je graag uit.

Lees meer

Een back-up: wie, wat, waarom en hoe?

IT is een wondere wereld die snel evolueert. Voor velen is dit een zegen (er valt altijd iets nieuws te ontdekken), voor anderen een vloek (zij zien door de bomen het bos niet meer). Het is Sofatech's missie alles te verduidelijken zodat elke organisatie er haar voordeel uit haalt. Deze keer nemen we back-ups onder de loep.

Lees meer

Sofatech 2.0 is er. Een woordje uitleg

We hebben ’t vaak over het belang van updates, vooral voor software & beveiliging. Wel… Ook bedrijven hebben van tijd tot tijd baat bij een herziening van hun functioneren, van hoe ze voor de dag komen.

Lees meer

De verschillende hosting opties van Odoo

Odoo wordt steeds populairder. Dit uitgebreide pakket biedt bedrijven alles wat ze nodig hebben om efficiënter om te gaan met onder meer hun boekhouding, facturatie, marketing, voorraad- en commercieel beheer. Maar wist je dat er drie verschillende ‘versies’ van Odoo op de markt zijn? Wel, wij leggen het je graag uit.

Lees meer

Odoo FAQ: alle vragen beantwoord

Als Odoo Partner beantwoordt Sofatech al jouw vragen over dit krachtige erp pakket dat bij het grote publiek nog niet zo bekend is. Ontdek meteen hoe Odoo jou kan helpen.

Lees meer

Meet our team: Jens - Odoo expert

Een passie voor IT hebben we allemaal bij Sofatech. Verder heeft iedereen zijn/haar eigen expertise. Die stellen we hier graag aan jullie voor. Nu aan de beurt: Jans, onze Odoo expert.

Lees meer

Sofatech zorgt voor mentale rust

10 oktober, World Mental Health Day. Mentale gezondheid is in deze (stilaan post-) Covidtijden een belangrijk issue. Ook in IT valt dit niet te onderschatten. Gelukkig zorgt Sofatech voor mentale rust.

Lees meer

Je thuiskantoor optimaal inrichten

4 oktober. Alom bekend als Werelddierendag, maar ne iets minder als Improve Your Office Day. Nochtans vallen beiden samen. Wij geven wat tips om jouw thuiskantoor optimaal in te richten. 

Lees meer

De voordelen van een digitale boekhouding

"Wanneer ik eens tijd heb om mijn administratie en boekhouding te doen? Met Sint Juttemis misschien!" Laat 17 augustus nu net die dag zijn, Sint Juttemis. Tijd om werk te maken van een vlottere boekhouding!

Lees meer

Hoe werkt een DDoS-aanval?

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. DDoS is een onderdeel van DoS, een type aanval die als doel heeft om een website, of service plat te leggen. Maar wat houdt het precies in? En wat probeert men hiermee te bereiken?

Lees meer

6 tips om veilig thuis te werken

Op 17 mei is het "Dag van de telecommunicatie". Iets wat sinds de Covidcrisis niet meer weg te denken is in Vlaanderen. We werkten massaal thuis en telecommunicatiemiddelen zijn in dit verhaal onmisbaar!

Lees meer

Zo kies je voor een veilig wachtwoord

1 Februari staat bekend als Change Your Password Day. Veilig omgaan met wachtwoorden betekent namelijk ook die van tijd tot tijd te wisselen. Deze en andere tips vind je in deze blogpost.

Lees meer

Klanten getuigen

IRINA - Labophar (finance & operations manager)

Dankzij Exact Online werken we efficiënter. Door de cloudoplossing kunnen we al onze data (operationeel en financieel) snel raadplegen en structureren op de manier die wij willen....

lees meer

THIBAUT DELEERSNYDER - EHS (IT manager)

Wij zijn al jaren klant bij Sofatech en zijn zeer tevreden over de snelle-, efficiënte IT-dienstverlening. Sofatech heeft een jong-, down-to-earth- en toekomstgericht team dat ...

lees meer

BART CNUDDE - GMP (zaakvoerder)

“In 2008 heb ik GMP overgenomen. Ik ben voluit voor de groei van ons bedrijf gegaan en naarmate onze groei hebben we in 2012 beslist om, na 25 jaar samenwerking met onze ...

lees meer

DAVID STROBBE - Drukkerij Strobbe (zaakvoerder)

“Onze samenwerking met Sofatech is ongeveer een jaar geleden van start gegaan. Strobbe was dan net bezig met het voorbereiden van haar verhuisplannen voor 2017 en we hadden een I...

lees meer

ANN TRAEN - Vizi (boekhouding)

“Wij doen beroep op het softwarepakket Sage BOB50 via Sofatech, ook de hardware werd voor 2 van onze locaties verzorgd door Sofatech. Bij Sofatech zijn ze steeds proactie...

lees meer

Klantentevredenheid en je glimlach, dat telt

ICT mag geen zorg zijn binnen je bedrijf. Integendeel, het moet de drijvende kracht achter groei zijn en je werknemers het gevoel geven dat ze alle middelen ter beschikking hebben om efficiënt en doelgericht te werken. Die positieve attitude tegenover IT stralen we met een glimlach uit binnen je bedrijf.