IT-security audit

Hoe veilig is jouw IT-omgeving? Tegenwoordig liggen er vele dreigingen op de loer:

Sofatech brengt met een uitgebreide IT-security scan de beveiligingsrisico’s in kaart binnen jouw IT. Vervolgens pakken we deze problemen gericht aan zodat jij weer op 2 oren kunt slapen.

Risicoanalyse ICT: breng risico's in kaart

Tijdens de IT-security scan maken we:

  • een beschrijving van je huidige ICT-infrastructuur, hardware en software
  • een overzicht van de beveiliging en de eventuele risico's die je bedrijf loopt
  • een beschrijving van de aanwezige back-up- en recovery-oplossingen
  • en bekijken we hoe groot de beveiligingsrisico’s zijn en hoe ze opgelost kunnen worden

Vraag jouw scan aan 

 

IT beveiliging op orde brengen

De volgende stap is het aanpakken van zwaktes die we zijn tegengekomen.  Gelukkig zijn er voldoende oplossingen in de markt om jouw IT-infrastructuur veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan firewalls en antiviruspakketten. De ultieme beveiliging zit hem echter in totaaloplossingen die op een geavanceerdere manier verschillende van die aspecten samenbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het Fortinet Security Fabric.

Weet bovendien dat veel ook begint bij het gedrag en gewoontes van jouw team. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van sterke wachtwoorden.  Maar je kunt ook op andere manieren het bewustzijn verhogen. Laat bijvoorbeeld je team onze phishing awareness training volgen. Tijdens deze training leren ze actief phishing aanvallen herkennen en hier veilig mee om te gaan en weten wat ze moeten doen als het onverhoopt toch fout loopt.

 

Zoek je een partner die jou helpt met de beveiliging van jouw IT? Contacteer Sofatech geheel vrijblijvend